Gulášová polévka Pardubice

Gulášová polévka a fantazie kuchařů z pytlíku nebo z masa

Publikováno v - Aktuality, Naše recepty, Polévky 1
Sdílet:

Už v původních receptech na gulášovou polévku bylo možno najít velké množství variant. Většinou vycházely ze stejného základu a lišily se hlavně dalšími přidanými přísadami.

Rajčata, čerstvá paprika, pálivé papričky, klobásy – zkrátka stovky dalších receptů. Původní základ pro gulášovou polévku naleznete již jen v hodně starých kuchařských knihách a jistě by Vás udivila jeho prostota.

Galášová polévka fantazie bez hranic

Gulášovou polévku vaří snad každý jinak. Mnohdy nejde pouze o obměnu přidáním jiných ingrediencí, ale o změnu samotného základu. Při procházení receptů narazíte třeba na gulášovou polévku z mletého masa, ze salámu, ze zbytků vařeného masa nebo dokonce bezmasou variantu s použitím hub.

Fantazie kuchařů nezná právě u gulášové polévky žádná omezení. Někdy lze dokonce pochybovat o tom, zda se ještě vůbec jedná o gulášovou polévku.

Názory kuchařů na hotové polévky se různí

Gulášová polévka z masa
Vařte Gulášovou polévku z masa a kvalitních surovin ona si to zaslouží.

Někteří rádoby kuchaři v restauracích si velice pochvalují instantní gulášovou polévku, kterou používají jako základ a dále ji vylepšují. Možná se jedná o jídlo syté a rychlé, ale rozhodně není zdravé – zvláště, pokud je vylepšeno méně kvalitními uzeninami.

Podobně gulášová polévka z konzervy obsahuje látky, které při pravidelné konzumaci zdraví neprospívají. Použití těchto hotových výrobků je vhodné třeba na dovolené a to pouze v případu nouze, ale v restauracích bychom si na přípravu tradičních jídel měli udělat čas a vařit z kvalitních surovin zejména kořenové zeleniny, která je základem každé polévky i gulášové.

 A toto jste nevěděli gulášová polévka na grilu!

Náš velkoobchod se zeleninou a ovocem Vám přináší bezva nápad pro Vaši restauraci, jak připravovat gulášovou polévku, je vaření na grilu. Ideální je gril plynový nebo elektrický s varnou plotýnkou, polévka se připravuje klasickým způsobem, nejlépe v tlakovém hrnci.

Zatímco se polévka vaří, můžete si ogrilovat maso nebo zeleninu a v relativně krátkém čase získáte větší množství syté a chutné stravy. Tento způsob přípravy je také velmi efektní a jistě zaujme i Vaše návštěvy.

Nepřéhlednětě

Sortiment z naší loupárny zeleniny šetří Váš čás!

  1. J&K Chrudimsko
    | Odpovědět

    Zajímavý článek o Gulášové polévce, který náš kolektiv restaurace zase posunul o kousek dál. Díky za bezvadný nápad vařit gulášovou polévku na grilu. Určitě v nadcházející sezoně využijeme pro naše zákazníky.
    Diky
    J&K Chrudimsko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..