Už v původních receptech na gulášovou polévku bylo možno najít velké množství variant. Většinou vycházely ze stejného základu a lišily se hlavně dalšími přidanými přísadami.
Rajčata, čerstvá paprika, pálivé papričky, klobásy – zkrátka stovky dalších receptů. Původní základ pro gulášovou polévku naleznete již jen v hodně starých kuchařských knihách a jistě by Vás udivila jeho prostota.
Galášová polévka fantazie bez hranic
Gulášovou polévku vaří snad každý jinak. Mnohdy nejde pouze o obměnu přidáním jiných ingrediencí, ale o změnu samotného základu. Při procházení receptů narazíte třeba na gulášovou polévku z mletého masa, ze salámu, ze zbytků vařeného masa nebo dokonce bezmasou variantu s použitím hub.
Fantazie kuchařů nezná právě u gulášové polévky žádná omezení. Někdy lze dokonce pochybovat o tom, zda se ještě vůbec jedná o gulášovou polévku.
Názory kuchařů na hotové polévky se různí
Někteří rádoby kuchaři v restauracích si velice pochvalují instantní gulášovou polévku, kterou používají jako základ a dále ji vylepšují. Možná se jedná o jídlo syté a rychlé, ale rozhodně není zdravé – zvláště, pokud je vylepšeno méně kvalitními uzeninami.
Podobně gulášová polévka z konzervy obsahuje látky, které při pravidelné konzumaci zdraví neprospívají. Použití těchto hotových výrobků je vhodné třeba na dovolené a to pouze v případu nouze, ale v restauracích bychom si na přípravu tradičních jídel měli udělat čas a vařit z kvalitních surovin zejména kořenové zeleniny, která je základem každé polévky i gulášové.
A toto jste nevěděli gulášová polévka na grilu!
Náš velkoobchod se zeleninou a ovocem Vám přináší bezva nápad pro Vaši restauraci, jak připravovat gulášovou polévku, je vaření na grilu. Ideální je gril plynový nebo elektrický s varnou plotýnkou, polévka se připravuje klasickým způsobem, nejlépe v tlakovém hrnci.
Zatímco se polévka vaří, můžete si ogrilovat maso nebo zeleninu a v relativně krátkém čase získáte větší množství syté a chutné stravy. Tento způsob přípravy je také velmi efektní a jistě zaujme i Vaše návštěvy.
J&K Chrudimsko
Zajímavý článek o Gulášové polévce, který náš kolektiv restaurace zase posunul o kousek dál. Díky za bezvadný nápad vařit gulášovou polévku na grilu. Určitě v nadcházející sezoně využijeme pro naše zákazníky.
Diky
J&K Chrudimsko