Bramborová polévka loupané brambory šetří čas

Publikováno v - Aktuality, Naše recepty, Polévky 1
Sdílet:

Bramborová polévka rozhodně nemůže v české kuchyni chybět. S jejími různými variantami se setkáme i v Polsku, Německu nebo na Slovensku. Každý kuchař má na přípravu vlastní recept, ale v žádné obměně polévky nesmějí chybět brambory, česnek a majoránka.

Recepty na přípravu nejsou staré

bramboračka

Na rozdíl od jiných tradičních českých polévek je bramboračka poměrně mladá. Za to může její hlavní ingredience, brambory, které k nám přišly z Ameriky až v 17. století a teprve v 19. století se na stolech českých domácností staly běžným pokrmem.

Češi jsou národem, který polévky miluje, a proto se velmi rychle uchytil a rozšířil recept na přípravu právě bramborové polévky. Dnes je bez zaváhání označována jako tradiční česká polévka, i když se začala připravovat mnohem později než jiné druhy polévek.

Bramboračku připravuje každý kuchař jinak

 

Dominantou bramborové polévky je musí být vždy brambory. Většina rodinných receptů dále obsahuje kořenovou zeleninu a houby. Názory na to, zda použít houby čerstvé nebo sušené se různí – ale většina českých rodin se shoduje na tom, že jedlé houby v bramboračce nesmějí chybět.

Taková bramboračka se často označuje jako selská nebo šumavská. Do francouzské podoby bramboračky se přidává pórek, sýr, svařené víno a smetana. Setkat se můžete i s mléčnou variantou bramborové polévky. Zde se mléko přidává místo vývaru. Bramborovou polévku lze uvařit i jako krémovou – všechny uvařené suroviny se rozmixují a přidá se trochu šlehačky.

Co vše se dá do bramborové polévky přidat

 

loupany brambory
Při přípravě bramboračky ušetříte čas zakoupením loupaných brambor a zeleniny z naší loupárny

Variant bramborové polévky je nepočítaně. Liší se již samotné základní recepty a přidáním dalších surovin vznikají i nové varianty.

Kroupy, krupky, luštěniny, kapusta, květák, brokolice, uzené, špek sýr, uzenina nebo vejce vytvářejí další obměny bramborové polévky. Bramborová polévka je hustá a výživná, jí se velice často jako večeře nebo se s přílohou podává jako hlavní jídlo.

V mnoha restauracích je podávána v malém bochníčku chleba.

Nepřéhlednětě

Sortiment z naší loupárny zeleniny šetří Váš čás!

  1. Jarda kuchař
    | Odpovědět

    Díky za článek a za bezvadný tip na loupané brambory. Dlouho jsme zvažovali zda budeme investovat do nákupu loupaných brambor. Nakonec padlo zásadní rozhodnutí pro ano a realizovali jsme objednávku.

    Posunulo nás to hodně kupředu!

    Obchodní reprezentant velkoobchodu nám poradil s objednávkou, množstvím a skladováním.
    Jsme velice spokojeni s kvalitou a již brambory nikdy nebudeme loupat na provozovně.
    Děkujeme Vám
    Jarda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..